Kaj je shranjevanje popkovnične krvi?

19 Feb

Popkovnična kri, je kri, ki ostane v popkovnici po rojstvu otroka. Potem ko je bila popkovnica ločena od otroka, je popkovnična kri zbrana z brizgo in dostavljena v banko za shranjevanje popkovnične krvi.

Banka popkovnične krvi je podobna redni banki krvi. Obstajajo zasebne in javne banke popkovnične krvi. Javne banke delujejo v dobro javnosti, medtem ko so zasebne banke običajno organizacije, ki shranjujejo popkovnično kri samo za uporabo darovalca ali sorodnike darovalca. Javne banke usklajujejo svoja prizadevanja pri usklajevanju bolnikov popkovnične krvi po nacionalnem programu. Zasebne banke običajno zaračunavajo provizije za zbiranje in shranjevanje popkovnične krvi, medtem ko javne banke so neprofitne organizacije, ki sprejemajo darovanja popkovnična kri. Zdravnik, ki zbira popkovnično kri lahko zaračuna staršem pristojbino.

Banke za shranjevanje popkovnične krvi so urejene v okviru Uprave za hrano in zdravila v ZDA. Javne ali zasebne banke za popkovnična kri so primerne za prostovoljno akreditacijo z Društvom ameriški krvnih bank ali Fundacijo za akreditacijo celične terapije. Obe vzdržujejo sezname akreditiranih bank, da jih lahko potencialni starši donatorjev uporabljajo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: